FB:

laupäev, 27. juuni 2015

Kuusalu õuduste loomavabrik

MTÜ Nurru Ometi hingekirjas on hetkel 30 kassi - sealhulgas 15 Haapsalu kolooniast päästetut, kes linnavalitsuse tegevusetuse tõttu heasüdamlikule vanaprouale koormaks jäeti. Kui aus olla, siis hoolimata meie entusiastlikest liikmetest me kõigile abipalvetele vastata ei suuda.
Kuid Hea inimene, kes alljärgnevalt juttu tulevast loomavabrikust mind teavitas, pani eriliselt muretsema ja seetõttu ma sellest õuduste loomavabrikust kirjutangi. Mitte selleks, et üks järjekordne loomapaljundus saaks kajastust ning mõni ametnik veidi tööd juurde, vaid selleks, et need abitud piinlevad loomad saaksid päriselt päästetud. Oleme valmis kõigile neile otsima hoiu- ja/või päriskodud, et nad ei satuks Tallinna loomade Hoiupaika hukkamisele, nagu eelnevalt on taolised lood kahjuks lahenduse leidnud. Alates hetkest, kui saime sellest õudustevabrikust teada, on paljud koeraomanikud ning ka Varjupaikade MTÜ pakkunud oma abi nende alatoidetud õnnetute hingede majutamisel kuni pärisperede leidmiseni.

Aga alustame päris algusest. Üks koeraostja kirjutas üsna ärevust tekitava kirja Soome päritolu paarikesest, kellelt nad Kuusalus alatoidetud kutsika ostsid. Selgus, et kõikjalt võib leida kuulutusi, kus seesama paarike müüb nii Chihuahua-taolisi kui ka Saksa lambakoera-taolisi koeri. Jah, neil ongi kõiksuguseid "taolisi" seal vabrikus, kus inimesed kohapeal ei ela ja loomaostjaid kohapeale ei lasta. Äri on kohalike sõnul püsti olnud sealmail vähemalt kaks aastat (vahel viiakse loomi ka Soome müügiks).

Miks ei viida loomaostjaid vabrikusse kohale? Sest see, mis seisundis need loomad on, on õudusttekitav ja vähegi südametunnistust omavale inimesele südant purustav vaatepilt!!!

Kohalik veterinaar pole ühtki looma oma silmaga näinud, kui välja arvatud mulle kirjutaja ostetud kutsikas. Tema vajab sotsialiseerimist, on tõsises vedelikupuuduses, alatoidetud ning parasiite täis. Mõistagi kiibistamata, vaktsineerimata. Vanuseks öeldi müüjate poolt kaks ja pool kuud, kuid veterinaar hindas ta vanuseks vaid poolteist. Hinnaks oli kutsikal 200 eurot, kuigi väidetavalt küsitakse mõne koera eest ka 300 eurot.

Lubage ma kirjeldan Teile seda olukorda, kuigi pildid ja videod ütlevad enam. Väikesed koerad, suured koerad, noored ja vanemad - kõik on ühes pisikeses puuris ja teises puuris kinni - silmaga võis loendada kokku umbes 20 looma.
Ühel taksilaadsel tundusid jalad läbi olevat, ilmselt liiga väikeses puuris konutamisest. Tema oli ainus, kellel toidutaoline ollus kausiga ees oli. Kellelgi teisel polnud vett näha, söögist rääkimata. Lisaks hirmunult haukuvatele koertele leidus puurides ka kasse, samuti toidu ja puhta veeta, omaenda rooja sees. Ka küülikuid ning vutte leidus. Majadest ja putkadest kostis haukumist, nemad jäid loendamata...

Mida teha???
Mida teha, et need loomad ei hukataks Tallinna loomade Hoiupaigas, vaid neil oleks õigus elule? Kes tuleb päriselt appi, et õuduste äri lõppeks meie maal?

Veterinaar- ja Toiduamet peaks loomade olukorra fikseerima. Neile olen olukorrast teada andnud ja lubati, et minuga võetakse ühendust. Kuid millal ametnik seda lugu menetlema hakkab? Kas ta läheb pärast etteteatamist kohale ja teeb trahvi? Või mõistab, et olukord vajab kohest sekkumist? Ehk tunneb ka politsei isikute vastu huvi?
Tänase seisuga on eesti-soome segakeelt rääkiv proua teatanud, et loomade müügiga on kiire. Kas ta jõuab putka enne kokku panna ja loomad välismaale viia? Keegi kohalikest ei teadvat paarikese nime. Üürileping on sõlmitud väidetavalt valenimega. Kohalikus poes maksab proua vaid sularahas ning omab viit erinevat telefoninumbrit. Mis maa see on, kus see kõik on võimalikuks saanud?

Palun aidake meid (esialgu kasvõi vaid nõuga!), et see õudus lõpeks ja süütud loomad pääseks eludega.

Kertu Jukkum
MTÜ Nurru Ometi

Video leitav: https://www.youtube.com/watch?v=xehbRr8D1Po&feature=youtu.be










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar